تابلو کنترل هوشمند موتورخانه

تابلو کنترل هوشمند موتورخانه، سامانه ای است که از طریق آن تجهیزات داخل موتورخانه متناسب با نیاز حرارتی داخل ساختمان به کارگرفته می شوند، تشخیص این نیاز از طریق سنسورهای تعبیه شده در موتورخانه و خارج ساختمان و با توجه به شرایط محیطی توسط سیستم هوشمند انجام می پذیرد، این امر باعث می گردد تا علاوه بر کاهش مصرف سوخت موتورخانه میزان استهلاک تجهیزات کاهش یافته و آسایش حرارتی داخل ساختمان در حد استاندارد خود تنظیم گردد.

هوشمند سازی موتورخانه فرآیندی است که در آن با کنترل مشعل ها و پمپ ها، موجب مصرف بهینه انرژی می گردد. سیستم موتورخانه هوشمند به تعداد طبقات و واحدهای ساختمانی ارتباطی نداشته و همچنین برای نصب آن نیازی به تخریب ساختمان و یا تغییر در موتورخانه نمی باشد. لذا کمترین هزینه را در کاهش مصرف انرژی خواهد داشت. در پروژه های انجام شده توسط ما نیز کاهش قابل ملاحظه ای در کاهش مصرف گاز مشاهد شده است. در عین حال این امر همانگونه که در بالا ذکر شد، موجب کاهش استهلاک تجهیزات تاسیساتی ساختمان نیز می شود.

تابلو کنترل هوشمند موتورخانه دارای مشخصات ذیل بصورت پایه بوده و امکان تغییرات بنا به درخواست مصرف کننده را دارد :

  • دارای کنترلر هوشمند قابل برنامه ریزی صنعتی (PLC)
  • دارای صفحه نمایش لمسی صنعتی (HMI) جهت نمایش دما و برنامه ریزی زمانی جهت مدیریت انرژی در ساعات غیر کاری
  • دارای کلید اصلی قطع و وصل برق تابلوی تکفاز و بصورت سفارشی سه فاز
  • دارای سیستم ایمنی تاخیر روشن شدن موتورخانه در زمان قطع برق و نصب کنترل فاز
  • دارای سیستم ایمنی قطع تجهیزات موتورخانه در زمان نشت گاز در موتورخانه
  • دارای کلید دستی و اتوماتیک جهت کلیه تجهیزات تحت فرمان بصورت کلی و مجزا
  • دارای چراغ سیگنال نشانگر وضعیت پمپ ها بر روی تابلو قدرت
  • دارای رله 220 ولت 10 آمپر برای تمامی پمپ های تکفاز و کنتاکتور جهت پمپ های سه فاز
  • سیستم هوشمند محافظت از یخ زدگی لوله ها در زمستان در حالت آماده باش و شب ها
  • دارای سیستم هوشمند جهت متعادل نمودن آب گرم در سراسر لوله آب و سیستم گرمایش
  • تقسیم ساعت کاری و جابجایی پمپها و مشعل واداوات که بیش از یک عدد در موتورخانه باشد
  • دارای سیستم ایمنی الارم نشت گاز و CO در موتورخانه و قطع گاز مشعل
  • آسان بودن نصب و عدم نیاز به هرگونه تخصص ویژه و یا تغییر و سیم کشی اضافی در موتورخانه
  • گارانتی دو ساله و خدمات پنج ساله تابلو کنترل هوشمند موتورخانه

تابلو برق موتورخانه

سوالات متداول

برای مشاهده سوالات متداول کلیک کنید

سیستم کنترل هوشمند موتورخانه در چه نوع ساختمان هایی قابل استفاده می باشد ؟

سیستم هوشمند در ساختمان هایی که دارای موتورخانه مرکزی (سیستم حرارت مرکزی) ویا همان سیستم شوفاژ و چیلر را دارا  می باشند قابلیت نصب را دارد.

سیستم هوشمند گرمایش قابلیت کنترل چه نوع تأسیساتی را دارد ؟

سیستم هوشمند قابلیت کنترل موتورخانه حرارت مرکزی (1- مشعل دیگ آبگرم  2- پمپ های سیرکولاسیون رادیاتورها 3-پمپ منبع کویلی 4- پمپ برگشت آبگرم مصرفی) را دارد.

آیا تعداد واحد های ساختمان در نوع دستگاه تأثیری دارد ؟

با توجه به اینکه سیستم هوشمند در موتورخانه مرکزی ساختمان نصب می شود و طراحی سیستم به نحوی انجام گرفته که سیستم هوشمند در تمامی موتورخانه های حرارت مرکزی قابل نصب می باشد لذا تعداد واحد های یک ساختمان هیچ تأثیری در نوع دستگاه ندارد.

آیا سیستم هوشمند قابلیت نصب در موتورخانه ساختمان های قدیمی را دارد ؟

بله، با توجه به اینکه نصب سیستم هیچگونه تخریب و یا تغییری در قسمت فیزیکی موتورخانه ندارد و تنها در مدار برق تجهیزات موتورخانه نصب می شود به همین خاطر قابلیت نصب سیستم هوشمند در موتورخانه های قدیمی نیز وجود دارد.

آیا برای نصب سیستم هوشمند نیاز به تخریب ساختمان یا موتورخانه می باشد ؟

با توجه به اینکه نصب سنسورهای داخل موتورخانه نیاز به تخریب و یا جوشکاری ندارد پس تغییری در موتورخانه صورت نمی گیرد.

مدت زمان نصب سیستم هوشمند در یک موتورخانه چه میزان می باشد ؟

در موتورخانه های منازل مسکونی و اداری متوسط بطور معمول نصب سیستم هوشمند حدود ۲ الی ۳ ساعت ودر موتورخانه های بزرگ وصنعتی حداکثر یکهفته زمان نیاز دارد.

تفاوت استفاده از سیستم هوشمند و سایر روش های موجود در صرفه جویی مصرف انرژی در چیست ؟

اساسا هر روش صرفه جویی مزیتهای خاص خود را دارد ولی تفاوت اساسی این روش سرعت اجرا عدم محدودیت اجرایی و قابلیت اندازه گیری میزان کاهش در کوتاه مدت با توجه به اینکه استفاده از سیستم هوشمند ارتباطی با مساحت بنای ساختمان (یا تعداد طبقات و واحدها) ندارد لذا کمترین هزینه لازم را جهت کاهش مصرف سوخت ایفا می کند، بطور مثال می توان گفت در صورتیکه ساکنین یک ساختمان بخواهند از پنجره های دو جداره جهت کاهش مصرف انرژی استفاده نمایند هرچه میزان بنای ساختمان افزایش یابد تعداد پنجره های مورد استفاده نیز افزایش پیدا می کند، البته باید به این نکته توجه داشت که استفاده از سیستم هوشمند هیچگونه مغایرتی در استفاده از روش های دیگر جهت کاهش مصرف انرژی نداشته و ما به استفاده از همه روش ها جهت کاهش مصرف انرژی اعتقاد داریم.

سیستم هوشمند به چه طریقی باعث صرفه جویی مصرف گاز موتورخانه می شود ؟

بطور کلی مدیریت مصرف براساس دو پارامتر کنترل دمای محیط و زمان بهره برداری از ساختمان در اولین روش هوشمند سازی درجه آب گردشی در رادیاتورها (فن کویل ها) نسبت به دمای محیط خارج ساختمان می باشد، سیستم با توجه به سنسوری که در خارج ساختمان نصب شده درجه حرارت بیرون را خوانده و میزان دمای درجه آب گردشی در داخل رادیاتورها (فن کویل ها) را توسط  مشعل تنظیم می نماید، این کار باعث می شود تا هیچگاه دمای آب گردشی ثابت نبوده و متناسب با دمای هوای محیط تغییر یابد که هم باعث صرفه جویی و هم باعث ایجاد آسایش حرارتی (تثبیت دمای داخل ساختمان) می شود.

روش دوم که مربوط به ساختمان های غیر مسکونی می باشد تطبیق عملکرد موتورخانه با ساعت کار یا ساعت استفاده از ساختمان می باشد به این ترتیب که ساعت استفاده از ساختمان توسط کاربر بر طبق روزهای هفته تنظیم می شود حال سیستم با توجه به دمای محیط خارج ساختمان تشخیص می دهد که در چه ساعاتی از شبانه روز موتورخانه فعال یا آماده بکار باشد.

چه عواملی باعث افزایش و یا کاهش میزان درصد صرفه جویی در ساختمان های مختلف می شود ؟

الگوی مصرف مناسب آبگرم بهداشتی، عدم وجود رسوب در منابع آبگرم مصرفی و لوله ها و رادیاتورها (فن کویل ها)، میزان ساعت های خاموشی تعریف شده در ساختمان های غیر مسکونی، تعریف مناسب و دقیق پارامترهای دستگاه متناسب با شرایط ساختمان، عدم استفاده از وسائل گرمازای دیگر مانند شومینه، تنظیم مناسب درجه ترموستات مکانیکی سابق (موجود بر روی دیگ) طبق دستورالعمل شرکت و …

آیا نوع سوخت مشعل در نوع سیستم هوشمند تأثیری دارد ؟

خیر

چه تجهیزاتی در موتورخانه تحت کنترل سیستم هوشمند می باشد ؟

در سیستم گرمایش مشعل ها ، پمپ های رادیاتور (فن کویل) و هواساز، پمپ های منابع آبگرم و برگشت آبگرم مصرفی ودر سیستم سرمایش علاوه بر پمپ فن کویل و هواساز ،چیلرها، پمپهای برج خنک کن و فن برج

آیا پس از قطع و وصل برق و هنگام راه اندازی مجدد موتورخانه ممکن است کلیه تجهیزات با هم روشن شوند ؟

سیستم بطور خودکار پس از قطع و وصل برق تجهیزات را با فواصل زمانی مشخص از یکدیگر وارد مدار کرده تا تجهیزات به یکباره روشن نشده و متناسب نیاز وارد مدارمیگردد تا موجب صدمه دیدن سایر تجهیزات برقی نشود و دیگر نیازی نیست پس از قطع و وصل برق متصدی موتورخانه جهت روشن کردن مجدد تجهیزات به موتورخانه مراجعه نماید.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up